Vær en hverdagsgentleman

Begrebet “hverdagsgentleman” er, indrømmet, et begreb jeg selv er kommet op med. Jeg ved faktisk ikke om det er en officiel betegnelse, men ikke desto mindre synes jeg nu alligevel begrebet har sin charme, og en ubetinget positiv klang.

Eftersom det mere eller mindre er et selvopfundet begreb, så kræver det vel nok en nærmere forklaring. Det er faktisk slet ikke så kompliceret. Det handler om at være en gentleman, men på et mere lavpraktisk og hverdagsagtigt niveau end man ser i Amerikanske film. Kort sagt handler det om at opføre sig pænt og ordentligt i hverdagen.

Det kan eksempelvis være at tale pænt til mennesker man måder på sin vej. Være høflig overfor kasseekspedienten, give plads i køen ved supermarkedet, holde døren for folk og ikke at hidse sig op og lade sig irritere over hverdagens små udfordringer. I hvert fald ikke så det pludselig går ud over andre mennesker.

Man skal være rummelig og ordentlig. Også selvom man har en såkaldt dårlig dag. Det smitter af, og det gør andre mennesker glade. Samtidig giver det en selv mere overskud.

En hverdagsgentleman kan i og for sig både være en mand og en kvinde. Det er nemlig en mangelvare i hverdagen. Folk der tager hensyn til hinanden, men uden at gå på kompromis med dem selv. Det handler om at være i balance og hvile i sig selv.

Det tjener intet formål at være egoistisk i hverdagen, men det er desværre en tendens at folk tænker mest på dem selv. Sådan er det også i trafikken, hvor hverdagsgentlemanen næsten er uddød.

Folk kører meget egoistisk og det skaber problemer ved eksempelvis sammenfletninger og fodgængerovergange uden lysregulering. Som fodgænger kan man aldrig regne med at bilen stopper  – selvom dette er påkrævet i lovgivningen.

Ved sammenfletninger går trafikken i stå fordi folk har så travlt med at flette ind alt for tidligt. I stedet bør man holde to baner helt op til sammenfletningen og så skal folk give plads til hinanden og ikke få ondt et vist sted fordi folk har “snydt foran i køen”. Det er i alles interesse at flette ordentligt sammen.

Der er sikkert langt flere eksempler, men de beskrevne giver et godt billede af, hvor vi danskere sagtens kunne opføre os pænere.

Tag lån udenom banken
Mindre kendte funktioner på din iPhone