Ser vi en ændring på mobilmarkedet?

iPhonen har i lang tid nærmest været synonym for smartphones, selvom mange Android-brugere formentlig ikke vil anerkende dette. Lige meget hvilken personlig præference man har i forhold til mobilvalg, må man anerkende at Apple er et af de meget få firmaer i moderne tid, som har kunnet skabe et så velkendt og eftertragtet brand. Selv vores største dagsaviser, som i dagligdagen forsøger at levere relativt upolitisk og oplysende stof til læserne, har i flere år nærmest ageret hjælpere for Apple koncernen. Blot ved at holde en messe for at lancere et nyt produkt, kunne de vinde forsideoverskrifter over hele verden. Det er kun set meget få gange, at en virksomhed kan skabe så stor hype omkring deres produkter. Hatten af for det utrolige kampagnearbejde, som har ligget lagt bag alt dette.

Jeg føler dog personligt, at hypen er begyndt at tage af på det sidste. Det er ikke længere top-story når Apple kommer med nye ting. Tværtimod bliver der i dag også fokuseret meget på konkurrenterne, og hvilke interessante produkter de vælger at komme ud med. Det er måske en ganske forventelig udvikling – hvornår blev du sidst ”væltet bagover” af hvad Apple havde i godteposen til deres konference? Lanceringerne af den første iPad, de første generationer af iPhonen, samt MacBook computerne, har været nyskabende og innovative produkter. Men dette er noget som hører fortiden til, fokus ligger på hvad virksomheden kommer med her og nu. Og der føler jeg måske bare ikke, at der er sket så meget nyt.

Jeg tror at vi er vidne til et skift på mobilmarkedet, hvor Apple ikke længere vil være den absolut største spiller. En andet fænomen som indikerer dette, er at salgsantallet for den nyeste model har været en smule skuffende. Jeg håber at resultatet af alt dette bliver at vi får et mobilmarked, hvor konkurrenterne side om side kæmper hårdt om at skabe innovative og smarte produkter, til glæde for os forbrugere og IT-interesserede.

Sociale medier som nyhedstjenester
Bankerne står over for nye udfordringer