Hvad er godt at have på CV’et

CV er en forkortelse for Curriculum Vitae, og er latin for ”livsløb”. Det er kort og godt en beskrivelse på 1 – 2 sider, med relevante ting om dig selv og hvad du har opnået her i livet, som kan bruges til at få en fod inden for døren, når du ansøger om arbejde hos et firma. Det er typisk det første som en virksomhed kigger på, når de sorterer blandt potentielle kandidater. Her bliver fårene skillet fra bukkene. Kommer man igennem denne første ”runde”, og bliver inviteret til en jobsamtale, så har man haft et godt CV, som virksomheden fandt interessant.

Inden du begynder at skrive dit CV, kan det være en god ide at brainstorme. Hvilke evner, erhvervserfaringer, uddannelser og resultater har du. Ting som disse vil virksomheden rigtig gerne se, når de vurderer en potentiel ansættelse af en ny medarbejder. Dit CV skal være målrettet stillingen og branchen du søger i. Er det eksempelvis et fysisk udfordrende arbejde, kan det være en god ide at inkludere fritidsinteresser såsom sport, og andre erfaringer med hårdt arbejde. På samme måde forventer en virksomhed i IT-branchen, at man kan vise man har erfaring inden for deres branche. Måske har man gået til nogle kurser, eller man har bestemte it-kundskaber, som kan inkluderes på CV’et.

Et CV er så at sige en promovering af en selv. Man skal fremstå bedst muligt, med de erfaringer og uddannelse man har. Man kan altid arbejde på at forbedre ens CV. Over hele landet findes der uddannelser og kurser man kan gå til, som der senere kan tilføjes til CV’et. På nettet findes der en lang række information du kan bruge, når du går i gang med at skrive dit CV. Forhåbentlig ender det ud i en god opsummering af dit livsløb, som i sidste ender lander dig et jobtilbud.

Er det umoderne at være gentleman?
Nyhedsmedierne – dengang og nu