Cloud tjenester har gjort hverdagen nemmere

Mere og mere i vores dagligdag foregår elektronisk. Det er der selvfølgelig flere grunde til. Internettet har muliggjort, at vi har ting tilgængeligt over hele verden. Før internettet kom frem, var det en langt sværere proces, at få informationer og materiale fra a til b. Internettet har elimineret en masse af disse besværligheder. I dag kan vi på ingen tid få tilsendt et dokument eller billede fra den anden ende af verden, og printe det ud fra computeren. Det kræver bare at man har noget at dele det på. Her kommer clouden ind i billedet.

Instant messaging systemer som facebook og skype, samt den klassiske email, er stadig utrolig effektivt, og bliver brugt af de fleste mennesker. Men de har deres begrænsninger. Man kan ikke sende store filer, og de er sværere at arrangere på en ordentlig måde. Førhen brugte man primært eksterne harddiske eller usb-sticks, når filtunge materialer skulle fra den ene computer til den anden. Det er ikke længere en nødvendighed.

I dag kan man nemt og hurtigt uploade ens filer på clouden. En cloud tjeneste er en slags virtuel harddisk, hvor man får tildelt en mængde plads, til at gemme diverse ting. Det gør mange ting langt nemmere. Når filerne først er uploadet, kan man hente dem ned igen, hvor man har en forbindelse til internettet. Man kan også dele clouds med hinanden, så flere kan uploade til den samme ”opbevaring”. Det er både relevant i arbejdsregi, men også for privatpersoner, venner og familie. Gør nemt og hurtigt feriealbummet tilgængeligt for resten af familiemedlemmerne. Del dit skolearbejde med dine kammerater. Send arbejdsrelateret materiale til dine kollegaer. Der findes en lang række forskellige cloud tjenester, som tilbyder en mængde gratis opbevaring. Mod betaling kan man få mere plads, til at gemme endnu flere ting i ”skyen”.

Dropbox er en af de mest populære cloud tjenester her i landet. Den fås til både mobilen og computeren. Store virksomheder som Google og Apple, tilbyder også gode cloud services.

Find nemt det rigtige lån
Tag lån udenom banken